Wake Park i Värnamo

Nu har vi äntligen öppnat! Här finner du all info du behöver & kan snabbt och enkelt boka tid. Betalning sker via klarna.

Nu är den nya Wake Park anläggningen vid Alandsrydsbacken igång. Anläggningen drivs ideellt av Finnvedens slalomklubb och är en del av Borgen Outdoor i Värnamo kommun. Anläggningen håller toppklass och kan beskrivas som en “skidlift” på vatten, eldriven och miljövänlig. Det finns också unika hopp i olika svårighetsgrad.

Vi ser fram emot att utveckla wakeboard-sporten i Värnamo och att anläggningen blir en mötesplats under sommartid för alla, gammal som ung.

Man behöver inga förkunskaper och vi har utbildade instruktörer på plats. All utrustning ingår som våtdräkt, hjälm, flytväst och bräda. Alla deltagare står för egen utrustning såsom badbyxor/baddräkt och handduk. Toalett och omklädningsmöjligheter finns.

Bokning

Bokning samt betalning sker direkt i vår onlinebokning.

Bokning görs i pass om 30 minuter. Maxtid för bokning av samma sällskap är 3 pass. (90 min ) Lämpligt för nybörjare är 2 – 3 personer/pass. Lämpligt att komma ca 20 min innan er tid.

Kostnaden för varje pass är 300:-

Event

Privata events: 2900:- för 3h.

Företagsevent: 3900:- för 3h.

Vid events finns också en möjlighet att åka kneeboard eller en 2 personers gummibåt som dras i hög fart, garanterat kul upplevelse. För events med större sällskap kan detta vara ett  alternativ då fler hinner åka. Räkna annars alltid med att en wakeboard – åkare bör ha minst tio minuters åktid. Mer information och bokning av dessa event ges av:

Fredrik Sandberg

telefon: 0733203798

e-post: wakepark@alandsrydsbacken.se

ANSVAR

Vi kräver att alla som åker på kabelbanan är simkunniga (100m) och har vattenvana. Hjälm och flytväst är obligatoriskt. Åldersgräns är 7 år och under 13 år är kravet att målsman är med. All åkning sker på egen risk. Vi är försäkrade med ansvarsförsäkring. Deltagare ska själva se till att ha en egen fullgod försäkring för sig själv och utrustning. Värnamo Wake Park är ej ansvarig för personskada eller skada på utrusning.

ALKOHOL OCH DROGER

Vi har nolltolerans mot alkohol och droger innan och under aktiviteten och förbehåller oss rätten att neka deltagare åktid om vi misstänker att denne är berusad. 

 
FOTOGRAFERING & VIDEO

Som deltagare ger du oss tillstånd att publicera bildmaterial från event/aktiviteter i de kanaler Värnamo Wake Park önskar sig använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part så som (men inte begränsat till) sponsorer och partners. Önskar du inte vara med på bild eller video måste man meddela detta till ansvarig på plats. 

@alandsrydsbacken på Instagram

NU ÖPPNAR VI ALANDSRYDSBACKEN
säsongen 22/23  🏂⛷

Extra 17/12. 11-15
Extra 18/12. 11-15

26/12 kl. 11-15
27/12. 18-20:30
3/1.      18-20:30
7/1.       11-15
8/1.       11-15

På grund av höga kostnader på el och diesel har vi gjort följande förändringar för resten av säsongen;
Skidskolan har sin verksamhet på tisdag, lördag och söndag före ordinarie öppettider (tidigare onsdag kväll). 
Torsdag kvällen håller vi stängt då vi inte har haft så hög beläggning. 
Vi gör allt för att kunna hålla nere våra kostnader. 

Ordinarie öppettider säsongen 2022/2023
Tisdag                  18.00 - 20.30
Lördag/söndag     11.00 - 15.00

Passa på att köpa / ladda årskort, i år blir det många tillfällen med backen öppen!
1250 kr+50 kr för ett kort. Eller byt in ditt blåa dagskort mot ett årskort
Dag kort köp / ladda 120 kr + 50 kr

Ev extra dag/kvällar kommer att annonseras via Facebook/ Instagram
Välkomna till snösäkra Alandsrydsbacken

OBS 
Arbetsområde råder då backen inte är öppen 
Absolut förbjudet att åka pulka mm
Pulkaåkning hänvisar vi till Borgen

Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor 

PS: Sprid gärna inlägget vidare 
Dela gilla tagga. 
”
”
@varnamonyheter  @inno_snow  @varnamo.se 
#premiere #snö #alpine
NU ÖPPNAR VI ALANDSRYDSBACKEN säsongen 22/23  🏂⛷ Extra 17/12. 11-15 Extra 18/12. 11-15 26/12 kl. 11-15 27/12. 18-20:30 3/1.      18-20:30 7/1.       11-15 8/1.       11-15 På grund av höga kostnader på el och diesel har vi gjort följande förändringar för resten av säsongen; Skidskolan har sin verksamhet på tisdag, lördag och söndag före ordinarie öppettider (tidigare onsdag kväll).  Torsdag kvällen håller vi stängt då vi inte har haft så hög beläggning.  Vi gör allt för att kunna hålla nere våra kostnader.  Ordinarie öppettider säsongen 2022/2023 Tisdag                  18.00 - 20.30 Lördag/söndag     11.00 - 15.00 Passa på att köpa / ladda årskort, i år blir det många tillfällen med backen öppen! 1250 kr+50 kr för ett kort. Eller byt in ditt blåa dagskort mot ett årskort Dag kort köp / ladda 120 kr + 50 kr Ev extra dag/kvällar kommer att annonseras via Facebook/ Instagram Välkomna till snösäkra Alandsrydsbacken OBS Arbetsområde råder då backen inte är öppen Absolut förbjudet att åka pulka mm Pulkaåkning hänvisar vi till Borgen Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor PS: Sprid gärna inlägget vidare Dela gilla tagga. ” ” @varnamonyheter @inno_snow @varnamo.se #premiere #snö #alpine
9 månader sedan
View on Instagram |
1/4
Vi öppnar med🥰
Skidklubbens hemliga vapen när priserna stiger
 
Vi sänker dag/kvälls liftkortspriset med ca 8%
Ja ni läser rätt från förra årets liftkortspris som var 130kr sänker vi nu till 120kr säsong 2022/23
Nu behöver vi er hjälp med att få hit fler skidåkare, så nu gäller det att alla era kompisar vet om att hit är man välkommen.
VIP-korten ändrar vi inte på för där har vi redan förmånligt lågt pris på

Öppet 🏂⛷
17/12 Lördag  kl. 11-15
18/12 Söndag kl. 11-15

Passa på att köpa / ladda årskort, i år blir det många tillfällen med backen öppen! 
1250 kr+50 kr för ett kort. Eller byt in ditt blåa dagskort mot ett årskort
Dag kort köp / ladda 120kr + 50 kr

Ska ni fika/grilla sitt vid de utspridda borden i ca 40 minuter för att sedan kunna lämna plats till nästa familj.
Inga väskor på bordet för att paxa, de lyfts undan.

Kom i tid och byt gärna om i bilen eller hemma för värmestugan är borttagen. ⛷🏂
Skiduthyrning finns! 150kr komplett ❄️
Grillarna är givetvis tända! 🔥
Kiosk finns 
Vi öppnar vid kl 11:00 men kom i tid! 

OBS 
Arbetsområde råder då backen inte är öppen 
Absolut förbjudet att åka pulka mm
Pulkaåkning hänvisar vi till Borgen

Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor 

PS: Sprid gärna inlägget vidare 
Dela gilla tagga. 
”
”
”
”

#snösprutning  #snö  #alpint #ski #slalom #hemmabacke @slao 
@innosnow #sponsorer #öppnar #barn #familj 
 #slao #förbjudet 

,,

#ideellt  #värnamo #barn #vinter #slalom #skidbacke #snö  #roligt #skidlift #knapplift #jul #pistmaskin #alpin #bor #rydaholm #skillingaryd #hörle #åminne #bredaryd #gnosjö
Vi öppnar med🥰 Skidklubbens hemliga vapen när priserna stiger   Vi sänker dag/kvälls liftkortspriset med ca 8% Ja ni läser rätt från förra årets liftkortspris som var 130kr sänker vi nu till 120kr säsong 2022/23 Nu behöver vi er hjälp med att få hit fler skidåkare, så nu gäller det att alla era kompisar vet om att hit är man välkommen. VIP-korten ändrar vi inte på för där har vi redan förmånligt lågt pris på Öppet 🏂⛷ 17/12 Lördag kl. 11-15 18/12 Söndag kl. 11-15 Passa på att köpa / ladda årskort, i år blir det många tillfällen med backen öppen! 1250 kr+50 kr för ett kort. Eller byt in ditt blåa dagskort mot ett årskort Dag kort köp / ladda 120kr + 50 kr Ska ni fika/grilla sitt vid de utspridda borden i ca 40 minuter för att sedan kunna lämna plats till nästa familj. Inga väskor på bordet för att paxa, de lyfts undan. Kom i tid och byt gärna om i bilen eller hemma för värmestugan är borttagen. ⛷🏂 Skiduthyrning finns! 150kr komplett ❄️ Grillarna är givetvis tända! 🔥 Kiosk finns Vi öppnar vid kl 11:00 men kom i tid! OBS Arbetsområde råder då backen inte är öppen Absolut förbjudet att åka pulka mm Pulkaåkning hänvisar vi till Borgen Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor PS: Sprid gärna inlägget vidare Dela gilla tagga. ” ” ” ” #snösprutning #snö #alpint #ski #slalom #hemmabacke @slao @innosnow #sponsorer #öppnar #barn #familj #slao #förbjudet ,, #ideellt #värnamo #barn #vinter #slalom #skidbacke #snö #roligt #skidlift #knapplift #jul #pistmaskin #alpin #bor #rydaholm #skillingaryd #hörle #åminne #bredaryd #gnosjö
9 månader sedan
View on Instagram |
2/4
Wow nu på g. 
Men först behöver vi hjälp av några ideella nu på onsdag kväll kl. 18:30 till 20:30 
Fullbemannad = ok

Ps belönings system finns. 

OBS 
Arbetsområde råder då backen inte är öppen 
Absolut förbjudet att åka pulka mm

Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor 

PS: Sprid gärna inlägget vidare 

#snö #premiere #öppnarsnart #wow
Wow nu på g. Men först behöver vi hjälp av några ideella nu på onsdag kväll kl. 18:30 till 20:30 Fullbemannad = ok Ps belönings system finns. OBS Arbetsområde råder då backen inte är öppen Absolut förbjudet att åka pulka mm Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor PS: Sprid gärna inlägget vidare #snö #premiere #öppnarsnart #wow
10 månader sedan
View on Instagram |
3/4
Snö produktion på 😍Nyhet = EL
Vi brukar ligga på 14,000 kw/h ( som en normalstor villa ) för att lägga all våran snö under hela vintern till alla 3 backarna med 1,5 meters snö djup.
Vist det sticker iväg med el-priset för oss eftersom vi har rörligt timpris med effekt toppar.
Så det kommer att vara dyrare i år om vi gör som vi brukar lägga snö.
Ja vi har räknat även på att elpriset kommer att vara dyrare på natten i år än mot förra året.
 
Nytt för i år blir att vi går ner på antal dyra el timmar och kör eventuellt kl 22,05 till 05,55 samt ej kör med fläktkanon för att producera snö.
Om vi inte har riktigt kallt.
Våra nya effektiva energisnåla snö lansar som producerar till och med mer snö än en super modern stor fläktkanon. Eftersom vi har satt dessa snölansar på maximalt tätt avstånd och fler får vi ut mer snö per kvadrat meter och betydligt mycket mindre elkostnad  
Självklart så har vi fler åtgärder ang för att hålla ner elförbrukningen mm.
Många hemma skidbackar kommer att ev ha stängt i vinter om det skenar iväg med el kostnader.
Vi kan inte garantera men skall göra att för att barnen skall få komma ut ur vintermörkret
 
Det går åt 1kW per m2 el för att lägga 1,5 meter snö djup hos oss i Alandsrydsbacken som kan jämföras med i en ishall behöver 255 kw/m2 under hösten och när de har minusgrader halveras. Simhall behöver 403kw/m2.

Ps det är Finnvedens Slalomklubb som betalar all el. Känns skönt att vi är en av de mest energi snålaste och effektivaste anläggning i Sverige 

Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor 

PS: Sprid gärna inlägget vidare 

#snösprutning  #snö #vinter #alpint #ski #slalom #hemmabacke @slao 
@innosnow #sponsorer #öppnar #barn #familj
Snö produktion på 😍Nyhet = EL
Vi brukar ligga på 14,000 kw/h ( som en normalstor villa ) för att lägga all våran snö under hela vintern till alla 3 backarna med 1,5 meters snö djup.
Vist det sticker iväg med el-priset för oss eftersom vi har rörligt timpris med effekt toppar.
Så det kommer att vara dyrare i år om vi gör som vi brukar lägga snö.
Ja vi har räknat även på att elpriset kommer att vara dyrare på natten i år än mot förra året.
 
Nytt för i år blir att vi går ner på antal dyra el timmar och kör eventuellt kl 22,05 till 05,55 samt ej kör med fläktkanon för att producera snö.
Om vi inte har riktigt kallt.
Våra nya effektiva energisnåla snö lansar som producerar till och med mer snö än en super modern stor fläktkanon. Eftersom vi har satt dessa snölansar på maximalt tätt avstånd och fler får vi ut mer snö per kvadrat meter och betydligt mycket mindre elkostnad  
Självklart så har vi fler åtgärder ang för att hålla ner elförbrukningen mm.
Många hemma skidbackar kommer att ev ha stängt i vinter om det skenar iväg med el kostnader.
Vi kan inte garantera men skall göra att för att barnen skall få komma ut ur vintermörkret
 
Det går åt 1kW per m2 el för att lägga 1,5 meter snö djup hos oss i Alandsrydsbacken som kan jämföras med i en ishall behöver 255 kw/m2 under hösten och när de har minusgrader halveras. Simhall behöver 403kw/m2.

Ps det är Finnvedens Slalomklubb som betalar all el. Känns skönt att vi är en av de mest energi snålaste och effektivaste anläggning i Sverige 

Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor 

PS: Sprid gärna inlägget vidare 

#snösprutning  #snö #vinter #alpint #ski #slalom #hemmabacke @slao 
@innosnow #sponsorer #öppnar #barn #familj
Snö produktion på 😍Nyhet = EL Vi brukar ligga på 14,000 kw/h ( som en normalstor villa ) för att lägga all våran snö under hela vintern till alla 3 backarna med 1,5 meters snö djup. Vist det sticker iväg med el-priset för oss eftersom vi har rörligt timpris med effekt toppar. Så det kommer att vara dyrare i år om vi gör som vi brukar lägga snö. Ja vi har räknat även på att elpriset kommer att vara dyrare på natten i år än mot förra året.   Nytt för i år blir att vi går ner på antal dyra el timmar och kör eventuellt kl 22,05 till 05,55 samt ej kör med fläktkanon för att producera snö. Om vi inte har riktigt kallt. Våra nya effektiva energisnåla snö lansar som producerar till och med mer snö än en super modern stor fläktkanon. Eftersom vi har satt dessa snölansar på maximalt tätt avstånd och fler får vi ut mer snö per kvadrat meter och betydligt mycket mindre elkostnad   Självklart så har vi fler åtgärder ang för att hålla ner elförbrukningen mm. Många hemma skidbackar kommer att ev ha stängt i vinter om det skenar iväg med el kostnader. Vi kan inte garantera men skall göra att för att barnen skall få komma ut ur vintermörkret   Det går åt 1kW per m2 el för att lägga 1,5 meter snö djup hos oss i Alandsrydsbacken som kan jämföras med i en ishall behöver 255 kw/m2 under hösten och när de har minusgrader halveras. Simhall behöver 403kw/m2. Ps det är Finnvedens Slalomklubb som betalar all el. Känns skönt att vi är en av de mest energi snålaste och effektivaste anläggning i Sverige Finnvedens Slalomklubb drivs ideellt och är en del av Borgen Outdoor PS: Sprid gärna inlägget vidare #snösprutning #snö #vinter #alpint #ski #slalom #hemmabacke @slao @innosnow #sponsorer #öppnar #barn #familj
10 månader sedan
View on Instagram |
4/4

Hitta till oss

Alandsrydsbacken 1, 331 92 Värnamo
57.20660 N, 14.02213 E.
Se karta ›